Lyxvandra i Snapphanebygd, längs världsberömd älv till Eriksbergs genuina viltreservat

Svemestra i del av Östersjöns många 'pärlor' utan packning.

7 dagars tur.  Ett 'non-group' arrangemang i din egen takt. Med eller utan picknick. 'Kit' med etappmanualer + kartor - "mini-Guide" - lånas ut Dag 1. Transfer Dag 1-7. Biltransporterat bagage.

Blekinge Ledomrade Blek Grind Ang Blek Flugfiske An Blek Regnbage Stilleb

Blekinge V hall1persjpg

”Sveriges trädgård”
 
kallas Blekinge i folkmun. Ett Sverige i miniatyr cirka 105 x 30 km stort, vilket också är Sveriges minsta, nära Skåne och Småland. Här har storlaxen, i ett omtalat snapphaneland som då var danskt, frodats i Mörrumsåns bruna vatten, minst sedan 1231, då fisket beskrevs i kung Valdemars andra jordebok. Till i våra dagar av vår käre nobelpristagare i litteratur Harry Martinsson. Född i Nyteboda, en plats och ett hus, Du kan besöka på etapp 2-4 i det här vandringsupplägget. 


Naturområden att promenera / vandra
 i med 1000 tals småsjöar, skogar av barrträd och bok, en del bland de störst sammanhängande i hela Europa. Här samsas skogen med en ypperlig skärgård mot Östersjön, där flera öar fortfarande är bebodda. Fiskelägenas små hus har oftast varsamt renoverats till året runtbostäder för danskar och nordeuropeer, men ett och annat hus är fortfarande näst intill orört sedan artonhundrafemtio.


Blek SkargardsHamn2 Blek Skarg Hus Blek Swan Trabat Blek Abborre JJ Blekinge Garnrensning Blek Otto

Blekinge BarrskogStig


I nordöstra Skåne och västra Blekinge fanns i slutet av 1800-talet en för den tiden viktig stenindustri, inklusive förädling. 'Spår' efter brytningen syns via så kallade 'bergagrytor - mindre stenbrott. 
Så även idag i den här regionen. Området är framförallt känt för sin svarta diabas som anses vara av yppersta kvalitet, men även andra typer av granit bryts i området såsom röd vånga-granit, champagne (en gråaktig granit), grön granit m.m. På en Stenforsskolan i Sibbhult finns en gymnasieutbildning där stenarbetarutbildning bedrivs som en gren av industriprogrammet.


Delar av Blekingeleden erbjuder dessutom en spännande kulturell vandring i flera dimensioner. Med hjälp av dina sinnen upplevs ett stycke autentiskt Sverige utan motstycke, där flera stigar är beskrivna från bronsåldern med sina lämningar. Ett stycke smäktande landskap i en lite bortglömd del av sydöstra Sverige, cirka 530 km från Stockholm eller cirka 330 km från Göteborg eller 150 km från storstaden Köpenhamn i Danmark.

 

Priser25.900 SEK när två personer reser tillsammans i Kat.Deluxe.AI, ALLT INGÅR resmålet. 13.500 SEK för 1 person i ett mindre rum, Kat.Deluxe.AI, ALLT INGÅR resmålet. 19.000 SEK när två personer reser tillsammans i Kat.Budget.HB. Exkl picknick/linne/lakan/dryck. 10.900 SEK för 1 person i ett mindre rum i Kat.Budget. HB. Exkl picknick/linne/lakan/dryck.


Exkl resa t/r Sölvesborg. Bonusrabatt om SEK 400/700 före den 31.12.2019.

Läs mer...
banner6blueglobe8