imageimageimage
boka bla2 swe 5

Boka Fly&Drive, Sameland

Antal personer:

Att köra hyrbil med Oss.

Vår bllrundresa ger dig maximala upplevelser med minimalt strul och bekymmer. Du kan koncentrera dig på det roliga i stället för att ordna övernattningar, beställa middag / picknick / lunch och annat.

 
Bilrundresan är utan reseledare. Hyrbil med automatlåda ingår alltid. Utförlig karta och logilista får du direkt på flygplatsen, av en färdledare från Team Alex Rosengren eller enligt överenskommelse.

Under de aktiva dagarna väntar sedan förbokade små Hotell / Värdshus på några av områdets trevligaste platser. Med bilen tar du dig bekvämt till småbyar, mat- respektive konsthantverksgårdar, häpnadsväckande museer med humorrika friluftsspel, trolska kåtor, samiska seitar, insjöar med träkapell, badplatser och fiske efter stor ädelfisk, fjäll / fjäll-ö med vandringsleder, eller varför inte det lokala köket som erbjuder extraordinära specialiteter flera. Strosa runt i rika kultursamhällen som t ex i Trondheim / byar och bygder och möt vardagslivet bortom allfarvägen!

Varmt välkommen att deltaga!

 

Team Alex Rosengren

Sameland och Vikingabygd.

Gastronomi, kultur & äventyr: Upplev med hyrbil guldkorn i regionen Trondheim-Lierne-Östersund t ex Take Mikados

karta nordenjapanska maträtter i Östersund samt högvilt och halstrad vild öring/röding från en fiskrik norsk fjällsjö, och ett delikat nygjort fjällsätersmör, samt äventyrliga natur- och kultursensationer under sex (6) aktivt äventyrliga dagar med hyrbil.

 

SSapmi Japanskt

 

SSapmi Heim Kanlvy

SSapmi Kullvy Dom

SSapmi Dom Heim SSapmi Dom2 Heim SSapmi Dom3 Heim

SSapmi Guden mo

SSapmi Myhrbodarna

SSapmi Rede
 

SSapmi Kapell exterior  SSapmi kapellinterior

Fjällkapell, i norsk Nationalpark, Norge                                                         Foto Alex Rosengren


Bland de kulturella senastionerna märks t ex Nordens häftigaste vikingaspel utomhus och hällristningar flera tusen år tillbaka i tiden eller varför inte norra Europas mäktigaste canyon, Nordens högst belägna almskog på en norsk ö, tillika en vida känd samisk kult- och offerplats dit Sven Hedins följeslagare förde en entusiastisk grupp från Travellers Club för att medverka i en Tibetansk afton - på toppen av denna fjäll-ö (10x0,4 km) .... Dessa med flera andra äventyr med Bil blir en - "Breathtaking vacation"!
 

 SSapmi Gud Staende   SSapmi Halling Orig   SSapmi Vy Hallfall
 Fjäll-ön "Guden"                              Kanjon, 43 m fall                        Tre fall i Kanjons närhet

Gränslandet mellan Sverige och Norge i mellersta Skandinavien, 
också kallat södra Sápmi, är ett av de vackraste och mest spännande områdena i vår lilla del av världen, och det är inte  utan anledning som dessa gränsfjälltrakter kallas för den ”gröna lungan”. Här finner du Skandinaviens 
björntätaste område och fjällfloran är oändlig. Likt ett museum bjuder dig här naturen att besöka och bese såväl grottor som vattenfall och underjordiska älvar. Men resan ger dig också tillfälle att komma i nära kontakt  med den sydsamiska kulturen tack vare ett unikt nätverk av kontakter. Du får möta en enastående samisk kulturbygd med offerplatser, slöjdare, myter och sägner och du färdas i norska Tröndelags historiska vikingabygd, om vilken trakt  en norsk personlighet en gång sagt: ”Tag bort de historiska händelserna i Tröndelag och det blir bara pärmarna kvar av den norska historieboken”.
 

 SSapmi Stiklestad SSapmi Kalvmarkn

  Friluftsteater special                                                Tema samisk kultur, här Renkalvmärkning


Men vår  resa är inte bara en färd mellan saga och verklighet, nutid och dåtid. Dagligen bjuds du dessutom på trakternas kulinariska specialiteter, som beskrivs en del genom olika foton nedan. Flera av rätterna håller internationell klass.

SSapmiHallstrad fjällöring2 Röyrvik kopia SSapmi M b Vaffla SSapmi Mjolkbod M b SSapmi Smorklump M b kopia SSapmi Anka 2Samer SSapmi smorbollar jpg


Pris:
 SEK 22.
600 
när 2 personer bokar och reser tillsammans. 1 person i ett mindre rum SEK 11.900. Inkl standardhyrbil genom AVIS och färdmanual. Var god läs mer under RESFAKTA ovan till vänster.

 


Välj
 mellan olika 
teman nedan:  Tema  1,  2  eller 3. 

TEMA:

1.  Gastronomi, *kul-tur & Äventyr "ordinär, kod O", Kat.Deluxe/AI.  2022, 13-18/6.

*Trondheimsfjorden m o inklusive ett nära möte med den sydsamiska kulturen, besök i en Viltbutik, vidare lär dig kärna smör på ett unikt Fjällsäterbruk, respektive ett besök på ett vida känt get- och fårostmejeri med provsmakning av ostar. (Exkluderar fjäll-ö i Norge).


2.  Gastronomi, **kul-tur & Äventyr "extraordinär, kod XO", inkl fjällkantareller, mylta och renkalvmärkning. Kat.Deluxe/AI.   2023, 3-8/8.  

**Inkluderar besök med båt på en vida känd fjäll-ö och kanjon samt Viltbutik, Åre by, Trondheimsfjorden m o och ett nära möte med den sydsamiska kulturen samt lär dig kärna smör på ett unikt Fjällsäterbruk, respektive ett besök på ett vida känt Get- och fårostmejeri med provsmakning av ostar.

3.  Gastronomi, ***kul-tur & Äventyr "extraordinär plus, kod XO+", inklusive sydsamisk slöjd och högviltkött. Kat.Deluxe/AI.  2022, 30/8-4/9.  


***Inkluderar besök med båt på en vida känd fjäll-ö och kanjon samt Viltbutik, Åre by, Trondheimsfjorden m o. Lär dig kärna smör på ett unikt Fjällsäterbruk, vidare ett besök på vida känt Get- och fårostmejeri med provsmakning av ostar, samt Tema Samisk kultur special i en vacker kåta med bl a jojk.

banner6blueglobe8