framsida 2020

baksida 2020

 

Färdledare & Guide

Hej, någon från Team Alex Rosengren blir din personliga färdledare eller Guidepå samtliga utvalda stiga - oavsett om Du väljer Svensk-finska Lappland, Sápmi, Gotland, Blekinge eller i Skåne. 


Vi har mer än 30-års samlad erfarenhet som guide och organisatör av uteaktiviteter i Sápmi, Skåne, Blekinge och på Gotland. Även i Spanien inklusive öarna Mallorca, Gran Canaria och El Hierro. Vidare drev Vi framgångsrikt en unik Fjällgård med vida känd viltrestaurang, med bland annat Fjällritter på Islandshäst, samt längdskidåkning i ospårad terrräng som nisch.

Dessutom har vi utbildat personer / unga entreprenörer inom ämnena turism, service- och guideteknik. En av Oss har även arbetat som coach och svampkonsulent. Vidare är Alex Rosengren autodidakt viltkock, samt entreprenör med ett stort nätverk! 


Vi har vandrat och cyklat 100-tals mil för att kunna erbjuda "extraordinära smultronställen bortom allfarvägarna" till Dig - som ibland kan ligga på avlägsna platser. Sköna för sin natur och kultur. Mat- natur- kultur- och upplevelseresan till Gotland tog förresten cirka 1600 arbetstimmar att slutföra. Hittills över 250 deltagare. Vår passion är bl a råvarorna i den nordiska naturen!

Alex Stekenjokk2 0809

                                                             Färdledare & Guide i bl a Sápmi


Tanken är att Du vandrar eller cyklar själv
 - med hjälp av vår genialiska etappmanual och lokala karta med kort turistisk fakta om resmålet. En så kallad "mini-Guide". Exempel på hur man vandrar med en etappmanaul finner du längst upp till höger! Enkelt och bekvämt. Den bästa guiden blir annars Du själv, kanske tillsammans med någon du / ni t ex gillar att uppleva en resa med!

Etappmanualerna är samlat i ett "kit"
för varje resmål. Dessa har du till låns och lämnas ut Dag 1 och återlämnas dagen innan avresa. I vissa undantag sänds ett "kit" till dig cirka en vecka innan avresa.


 

Kit Mallroca2

                                                                               Här: Kit_Mallorca.

 
Varje vandringsstig är noga markerad på pålar, träd, stenar, och huskroppar alternativt be- skriver Vi i text hur du skall vandra, det vill säga så finns det på dessa stigar ingen vanlig markering. Utan du följer endast vandringsbeskrivninge inklusive en lokal karta. Så lätt att INGEN kan gå fel. Varje stig är ingen annan lik. Det tycker ALLA är underbart! 


Cyklar du, följer du vägbeskrivningen noga, även här med hjälp av en lokal specialkarta. Cykelturen har Vi valt med omsorg och sker oftast på små lokala vägar, som även kan vara en så kallad traktorstig. Var dock uppmärksam inne i de små byar du cyklar in i, respektive de vägkorsningar som dyker upp. Stanna till och läs i genom vägbeskrivningen ifall du bli osäker! 

Vidare har Vi i båda alternativen alltid angivit en speciell sevärdhet "highlight" per dagsetapp, men Du avgör själv ifall du vill göra ett stopp / extratur dit. En sevärdhet kan vara allt ifrån en kallkälla, slott, sevärd ruin, utsiktsplats, unik fjäll- eller bergstopp, änge med orkideer till en mysig familjär restaurang med mera.


Varmt välkommen att deltaga!


Team Alex Rosengren

 

 
      
  

 

FÖLJ OSS. SE VIDEOS

banner6blueglobe8